Hoboken Residence Master Plan and Development

Hoboken, NJ
Elevated from street level, this 3,630 sf lot with 1300 sf detached townhouse commands magnificent east views of the Manhattan skyline. Open space areas include the west entrance terraced bed filled with cascading evergreens, flowering shrubs, perennials, grasses and weeping Cedar to frame the street level entrance. A narrow path leads from the street entrance stair to the rear yard. Here the foundation bed is a mix of broad leaf evergreen shrubs and ground cover with pockets of woodland perennials that offer three seasons of fragrance and color. The east rear yard’s split level design provides a raised stone terrace with casual seating and dining area, a quiet lounge space and plunge pool flanked by a showy border of long blooming perennials and shrubs. Site salvaged bluestone steps lead to the lower lawn panel and access gate. Tucked in the southeast corner, the play tower, detailed to compliment the home’s contemporary style, holds endless opportunity for play.
CLIENT: Private (2010-2011)